Umetnici bilo koje vrste često govore kako im se ideja javila odjednom u celom svom obliku, gotova, zrela, kao Minerva iz Jupiterove glave. Da li je stvaralac čarobnjak? Koliko je nadahnuće retko? Da li su umetnici lenjivci koji samo životare i čekaju magični trenutak? Da li možemo o stvaralaštvu da učimo iz tuđih dela, iz naučnih tumačenja, iz ličnih ispovesti…? …
Read More »Da li je sok od ceđene pomorandže toliko zdrav koliko u to verujemo?
Skoro da ne postoji film iz američke filmske produkcije a da u njemu ne postoji i scena u kojoj ukućani uz doručak piju ceđeni sok od pomorandže, naravno, ako u filmu ima scena doručka. Američki doručak je prosto nezamisliv bez ovog soka. Nedavno su mediji objavili vest da je prodaja soka od pomorandže drastično opala i da ovaj sok sve …
Read More »Leto nas napušta, šta sa kožom koja počinje da bledi i peruta se
Leto definitivno odlazi, imaćemo još toplih dana ali ne toliko toplih da ćemo moći da izlazimo golih ramena. Preplanula koža će polako početi da gubi boju i da se peruta a sve to će se dešavati otprilike dve nedelje nakon poslednjeg izlaganja suncu. Ovo prilično može da nervira, dodatno imaćemo osećaj suve kože. Kako biste to sprečile, evo nekoliko saveta …
Read More »Šta znate o konzerviranoj tunjevini
Poslednjih godina, konzervirana tunjevina se promoviše kao deo zdrave i uravnotežene ishrane, sve je više ima na trpezama tako da se njena godišnja potrošnja u nekim zemljama meri u stotinama tona.
Read More »Regionalna konferencija o trendovima u telekomunikacijama i medijima #Digital2014
U beogradskom hotelu Hyatt Regency 9. septembra okupiće se medijski i telekomunikacijski lideri iz celog regiona
Read More »Nedeljni horoskop od 08.09. do 15.09.2014.
Ovan – Od vas će se očekivati da radite strpljivo, temeljno i da isto tako ostvarujete saradnju sa drugim licima. Sve ono što se kosi sa vašim temperamentom, načinom rada i karakterom. Imate izbora, uzimite ili ostavite. Ako vi tako ne umete da radite, ima ko ume. Naravno da ćete biti besni i mislićete da se ceo sveti urotio baš …
Read More »Svinjske šnicle sa povrćem
Sezona je paprike i pravi je trenutak za ovo jelo. Zaposlenim domaćicama predlažem da ga “slože“ ujutru i kada se vrate sa posla samo ubace u zagrejanu rernu. U tom slučaju izbaciti krompir jer on jedini može da potamni i promeni ukus.
Read More »Održana druga regionalna konferencija o hrani FoodTalk2014
U organizaciji kulinarskih magazina Color Press Grupe, održana je druga regionalna konferencija o hrani FoodTalk2014. Čuveni kuvari, vinari, gastro-blogeri i poznati ljubitelji hrane iz celog regiona uživali su u prelepom ambijentu Salaša 137 na Čeneju. Pored stručnih panela i prezentacija, učesnici su probali najzanimljivije delikatese vrsnih kuvara iz Srbije i regiona uz prisustvo mnogobrojnih gostiju i medija.
Read More »