Piloga – nova vrsta vežbanja, nešto između pilatesa i joge

Da li ste ikada čuli za pilogu? To je nova disciplina, nešto između pilatesa i joge koja je namenjena ljubiteljima i jedne i druge aktivnosti. Ove vežbe preporučuju kao lek protiv svakodnevnog stresa koji će povratiti savršenu ravnotežu između uma i tela stimulišući ih istovremeno.

Ako želite da se vratite u formu, a još niste pronašli discipline za sebe, možda je piloga idealna za vas. Ova disciplina je posebno stvorena da bi uticala na ravnotežu između uma i tela, kombinujući jogu i pilates, pa je tako i dobila ime. Kod ove discipline, focus je bačen na kvalitet a ne na kvantitet vežbi.

Foto: pilogafitness.co.uk
Foto: pilogafitness.co.uk

Piloga vežbe se obično rade jedan sat, uz muziku koja treba da doprinese relaksaciji. Vežb e počinju jogom, prvih deset, petnaest minuta, zatim se tridesetak minuta nastavljaju pilatesom a zatim još desetak minuta joge, mada ovaj raspored može da se menje, zavisno od toga kako kome odgovara.

Konkretna uputstva za pilogu ne postoje, niti su ove vežbe za određenu grupu rizične, sem za one kojima je ovakav vid vežbanja težak.

Piloga vežbe pomažu relaksaciju tela i koncentraciju, zato vežbanje mora biti skladno, odnosno pilates i joga vežbe moraju biti usklađene. Piloga vežbe se posebno preporučuju onima koji imaju problem sa držanjem tela.

Foto: silvergym.it

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *