Mafin hlepčici od ražanog brašna

Potrebno je:

1 jaje

100 g krem sira

2 šolje ražanog brašna

1 kašičica praška za pecivo

1 šolja mleka

1/2 šolje maslinovog ulja

1 kašičica soli

susam, semenke suncokreta i bundeve za posipanje

Umutiti jaje i sir i mleko i dodati brašno pomešano sa praškom za pecivo. Kada se izjednači, dodati ulje i sve još dobro promešati. Masa treba da je ni mekana ni čvrsta. Sipati u kalupe za mafine (podmazane mašću) do polovine. Bogato posuti semenkama i peći na 250 stepeni oko pola sata.

Idealno „za ‘poneti“, za doručak ili užinu.  Mogu se jesti sami a po želji, presecć na pola i praviti sendviče.

IMG_20150604_102106[1](1)

Prijatno!

Gordana Janjić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *