Za ovu pitu vam je potrebno:
40o g brašna
pola kašičice praška za pecivo
so, biber
maslinovo ulje
400 g spanaća
2 čena belog luka
pola kašičice majorana
300 g rikota sira
100 g parmezana
30 g putera
1 jaje
Zamesite testo od brašna i vode, dodajte so, prašak za pecivo i jednu kašiku maslinovog ulja. Testo podelite na tri dela.
Spanać izblanširajte i sitno ga naseckajte. Beli luk naseckajte i blago ga prodinstajte na maslinovom ujlu, zatim dodajte spanać, majoran, posolite i pobiberite, sklonite sa vatre i kada se malo prohladi dodajte parmezan.
Rikota sir (ukoliko ovaj sir ne pronađete, slobodno koristite neki drugi kremastiji sir) pomešajte sa omekšalim puterom.
Svaku jufku razvijte oklagijom što tanje možete, u obliku palačinke. Posudu u kojoj ćete peći podmažite uljem, stavite testo, premažite ga uljem pa odozgo stavite drugi deo testa. Sipajte odozgo spanać i pravilno ga rasporedite a zatim preko njega sir, takođe ga ravnomerno razmažite, odozgo stavite treći deo testa i „zatvorite“ pitu sa svih strana. Umutite jaje i premažite testo.
Pecite 40 minuta na temperaturi od 180 stepeni.
Pre sečenja, pustite pitu da se dobro ohladi.