Deset mitova o celulitu

Kažu da je celulit zajednička patnja ženskog roda jer ga ima između 80 i 90 odsto žena.

Ormarići u kupatilu su često pretrpani kremama i losionima protiv celulita koje reklamiraju kao čudesan lek protiv ovog problema. Nažalost, kreme nisu dovoljne, zato evo deset mitova o celulitu koji vam mogu pomoći da se protiv njega borite.

  1. Celulit je samo posledica viška masnih naslaga

Ovo nije baš tačno, celulit je i posledica starosne dobi, ali definitivno nije isključeno da od njega više pate žene koje imaju problem s viškom kilograma.

  1. Vitke žene nemaju celulit

Ovo nije tačno, od celulita pate i žene koje nemaju problem s viškom kilograma, mada je u doba Fotošopa, kada se sa fotografija smeše žene sa savršenim telima teško u ovo poverovati.

  1. Mlade osobe nemaju celulit

Ni ovo nije tačno, kod mlađih osoba celulit samo nije toliko vidljiv kao kod starijih.

  1. Samo žene pate od celulita

Još jedno netačno verovanje, od celulita pate i muškarci, mada mnogo manje. Kod muškaraca zbog hormona, estrogena, koji pomaže da brže sagorevaju masti, dolazi do manjeg akumuliranja masnih naslaga nego kod žena, s obzirom da imaju deblju kožu od žena i veću mišićnu masu, celulit je manje vidljiv.

  1. Odeća može sakriti celulit

Nažalost, u većini slučajeva – ne. Previše tesna odeća i ona od tankih materijala, umesto da ga sakrije može da ga učini vidljivijim, kao i previše izazovna garderoba koja puno toga otkriva.

  1. Mršavljenjem se celulit smanjuje

Bilo bi divno kada bi bilo tako, ali nije, sa mršavljenjem problem celulita i dalje ostaje, pa se uz mršavljenje preporučuje i aktivno vežbanje.

  1. Postoje čudotvorne kreme za lečenje celulita

Ne, takve kreme ne postoje. Neke kreme za celulit imaju pozitivne efekte ali samo na kratak rok, definitivno, kreme ne mogu da reše problem.

  1. Kad dostignete željenu težinu celulit potpuno nestaje

Kao što je već rečeno, celulit jeste povezan sa viškom kilograma i masnim naslagama, ali ne samo sa tim. Mršavljenje ne rešava problem već isključivo zdrava ishrana i vežbanje mogu dovesti do toga da problem sa celulitom bude ublažen.

  1. Problem sa celulitom se rešava liposukcijom

Hirurške intervencije kao što je liposukcija ne mogu rešiti problem sa celulitom, ova intervencija može dovesti do nejednake preraspodele potkožnog masnog tkiva, što estetski može da bude mnogo gore.

  1. Vežbanje je najbolji način da se smanji celulit

Vežbanje samo po sebi ne može ciljano da smanji celulit, ali može pomoći da izgubite težinu i smanjite masne naslage. Treba kombinovati vežbe koje povećavaju mišićnu masu, tako da će koža biti mnogo čvršća i kompaktnija a celulit manje vidljiv.

Izvor: Amando

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *