Zašto je film Pretty Woman jedan od najromantičnijih filmova svih vremena

Ove godine se navršava 25 godina od kako je film Pretty Woman, kod nas peveden kao Zgodna žena, obišao bioskope širom sveta i Džuliju Roberts učinio svetski poznatom. Jubilarna godišnjica je možda razlog što je scenarista filma otkrio da je ovaj film po prvobitnom scenariju imao sasvim drugi kraj nego onaj koji nam je poznat.

Naime, sve je planirano isto, Vivijan i Edvard se sreću, zaljubljuju jedno u drugo, ali nakon sedam dana koje su proveli zajedno, svako se vraća svom životu. U odnosu na kraj koji nam je prikazan, ovo bi zaista bio tužan kraj, a da scenario nije promenjen, film nikada ne bi bio nazvan modernom bajkom.

Svako od nas veruje da ga prava ljubav čeka odmah iza ugla, kad je najmanje očekujemo, ali u stvarnom životu, retko se dešava da se zgodan, uspešan muškarac zaljubi u ženu sa ulice, još manje da zaboravi šta je radila na ulici, kao što se to desilo u ovom filmu.

11DOiCnCHlQY36

Devedesetih godina je snimljeno mnogo ljubavnih, romantičnih filmova, ali Zgodna žena je oborio sve rekorde jer je publici ponudi bajku, ono o čemu svi sanjaju.

Zgodna žena nije ništa drugo nego film o modernoj Pepeljugi koju je maestralno dočarala Džulija Roberts. Ona je sa margine društva, mlada, lepa, zgodna, sa očaravajućim osmehom, ima svoj san, no, nažaost, živi u surovom svetu u kome mora da se bavi prostitucijom kako bi jednog dana svoj san i ostvarila. Tokom filma, ona se od prostitutke, obučene kao što se oblače žene koje se bave ovim poslom, transformiše u lepoticu koja nosi najlepše i najskuplje haljine i vozi se u skupom automobilu.

tD0xKMhgKvqik

Kad se smeje, njen osmeh je iskren, kad plače, njene suze su iskrene, ona je najobičnija devojka koja doživljava uvrede kad ulazi u najprestižnije butike na Beverli Hilsu. Nemoguće je da dok gledate film ne budete na njenoj strani i ne doživlajvate pravo zadovoljstvo tokom scene kad se vraća sa svojim princem u butik i prisustvuje snishodljivom ponašanju onih koje su je izbacile govoreći joj da taj butik nije mesto gde bi ona mogla da kupuje.

ftQh3L1v9cHOE

Tokom celog trajanja, film nas uverava da je srećan kraj moguć, i kad je ljubav u pitanju, ali i kad su u pitanju druge situacije.

Sklapajući dogovor sa Edvardom, Vivijen odbija da se ljubi sa njim jer je poljubac intimna stvar, ona prodaje telo, ali ne i emocije, ali ko bi odoleo šarmantnom čoveku koji se zbog nje bori protiv svih, uključujući i stroga društvena pravila, prkoseći tome da može društveno da se obruka, nije lako, zar ne?

16KgDWZ8vTRYI

Zato ne čudi što ovaj film gledamo po nekoliko puta, uvek sa istim zadovoljstvom, iako znamo napamet skoro sve scene.

Zaljubljivanje je nešto što pogađa sve ljude, svi žele ljubav, u svim vremenima, čak i onim teškim i mračnim, zato je ovaj film jedan od omiljenih filmova široms sveta, iako je holivudska bajka, daje nam nadu da su bajke moguće.

Izvor: alfemminile.com

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *