Priča o Eli

Mala Timoti Eli Tompson rođena je 4. marta sa veoma retkom malformacijom koja se dešava samo jednom u 197 miliona – Eli je rođena bez nosa. Njena mama, uzbuđena kao i sve mame, postavila je njenu fotografiju na Fejsbuk uz komentar o intervenciji koju je Eli imala iako je bila stara samo pet dana i svom uzbuđenju kada ju je prvi put videla bez maske na licu i privila na grudi da je podoji.

Međutim, Fejsbuk je uklonio fotografiju male Elei jer je neko prijavio kao uvredljivu. Brendi, Elina mama, uspela je da svojim statusima mobiliše mrežu, apelujući na jednu najnormalniju stvar: “Niko me nemože sprečiti da postavim fotografiju svoje ćerke! Na Fejsbuku ima svega, toliko bolnih priča svakoga dana, moja ćerka je jedna od tih priča!”

11050223_831898213549987_4363728753804840891_n

Status o uklanjanju fotografije male Eli podeljen je više od 30.000 puta za veoma kratko vreme, tako da je Fejsbuk bio prinuđen da vrati fotografiju na lični profil majke.

Brendi, ponosna mama, sada nastavlja fotografijama da dokumentuje život svoje ćerke, o svemu što joj se tako maloj dešava, hrabro i sa vedrinom, ne stideći se. Kako bi pokrila troškove oko brige za ćerku, pokrenula je kampanju kako bi svako, ko želi, mogao da pruži pomoć.

“Eli je tako lepa da ni ne razmišljam o njenom nosu”, izjavila je Brendi, “jednoga dana će dobiti nos. Biću veoma zahvalna ljudima koji nam budu pomogli u vezi sa medicinskim troškovima, ali biću jednako zahvalna i onima koji se budu molili za nas.“

Fotografije: Facebook – Brandi McGlathery

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *