Napravite sami osveživač vazduha

Osveživače vazduha možete svuda da kupite, ali je pitanje da li su to osveživači vazduha ili mirisi za vazduh koji udišete. U većini slučajeva, iako ih reklamiraju kao da ćete se osećati na planini, ili pored neke reke, mirisi ovih osveživača su tako jaki da je boravak u prostoriji prosto neprijatan.

S obzirom da se desi da su nam ti mirisi ponekad neophodni, da neutrališemo mirise kuvanja, duvanskog dima, evo nekoliko pregleda kako da ih napravite sami, osvežite vazduh u prostoriji i uštedite novac.

Soda bikarbona je čarobno sredstvo u kući, pa tako i u ovom slučaju. U bocu sa raspršivačem sipajte 400 ml tople vode i dve kašike sode bikarbone, dobro promućkajte da bi se soda bikarbona rastvorila a zatim dodajte 10 kapi eteričnog ulja po izboru.

Osveživač sa alkoholom koji možete kupiti u apotekama napravićete tako što ćete pomešati ½ litra vode, 10 ml alkohola i 20 kapi nekog eteričnog ulja. Ostaje samo da osveživač raspršite po porstoriji.

Jedan od načina da prostorija uvek prijatno miriše je da u činije stavite lavandu, karanfilić, lovorov list. Možete dodati i sušeno cveće i dobiti zanimljiv aranžman. Vremenom, miris će oslabiti ali onda samo zamenite aromatično bilje.

Osveživač možete napraviti i od zelenog čaja, dve kašike zelenog čaja prelijte toplom vodom, kada se ohladi procedite i dodajte sok od jednog limuna, sipajte u posudu sa raspršivačem i osvežite prostorije.

Foto: unabundance.rssing.com

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *