Muškarci misle samo na seks

Koliko puta ste čuli da muškarci misle samo na seks?

Muškarci misle na seks svakih sedam sekundi je mit koji se prenosi s generacije na generaciju, širom planete, da bi normalno funkcionisali, neophodan im je kao hrana i spavanje.

Ovaj mit doveo je do silnih problema u muško-ženskim odnosima jer ženama nameće da sve probleme sa svojim partnerima mogu da reše seksom, odnosno, žene su ovom mitu dale previše značaja.

Kao što znate, seksom se svi bave mnogo više nego drugim temama, pa je dr Teri Fišer, psiholog na Univerzitetu Ohajo, sprovela studiju u kojoj je učestvovalo 300 studenata oba pola kako bi potvrdila ili raskrinkala mit da muškarci samo na jedno misle.

Učesnici u studiji su popunajvali upitnik koliko često misle na seks, na “obične” seksualne odnose, kakve fantazije imaju i morali su da zabeleže svaki put kad su u toku dana pomislili na seks, spavanje ili hranu.

Rezultati studije su pokazali da muškarci ne misle na seks toliko koliko se veruje, ali da im seks često prolazi kroz misli, samo za nijansu više od toga da im se spava ili da su gladni.

Prosečno, muškarci pomisle na seks 19 puta dnevno, mada ima i onih, ali su vrlo retki, koji pomisle i 400 puta dnevno. Za razliku od njih, žene u proseku na seks pomisle 10 puta dnevno, izuzimajući onu kojoj je seks pao na pamet 140 puta u toku dana.

Bez obzira na razliku između muških i ženskih “rezultata, dr Fišer smatra da se muškarci i žene ne razlikuju mnogo kada su fiziološke potrebe u pitanju a da razmišljanje o seksu isključivo zavisi od toga kako se ljudi odnose prema seksu, bez obzira kom polu pripadaju. Sve u svemu, o seksu češće razmišljaju oni koji nemaju aktivan seksualni život, od onih koji ga imaju.

Studija je takođe pokazala da se žene, za razliku od muškaraca, stide svojih misli o seksu i da pokušavaju da ih se oslobode misleći na svakodnevne stvari.

 

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *