Detoks voda

Detoks voda, ili voda za detoksikaciju nije ništa drugo nego voda sa ukusom povrća, voća ili biljaka. Ova voda je dobra za detoksikaciju tela, stimuliše metabolizam i eliminiše tečnost, odnosno utiče na zadržavanje vode.

Da biste pripremili detoks vodu, ona mora biti hladna, možete staviti i led ili je ostaviti u frižideru nekoliko sati ili cele noći. Za ovu vodu potreno vam je sveže sezonsko povrće, voće ili agrumi. Možete koristiti jagode, narandže, lubenice, maline, kupine, kivi, ananas, bilo koje voće po izboru. Što se povrća i bilja tiče, i tu je širok izbor – šargarepa, krastavac, celer, komorač, nana…

Voće ili povrće je potrebno dobro oprati, iseći na komade, staviti u staklenu posudu, slobodno za ovo koristite tegle i lagano pritisnuti kašikom da pusti malo soka. Prelijte hladnom vodom ostavite da odstoji preko noći kako bi voće ili povrće pustilo svoje sokove i ukuse. Nakon što je odstojala preko noći, voda za detoksikaciju je spremna, može je popiti u toku dana, ali može i da stoji dva, tri dana. Ovu vodu nije potrebno, šećeriti, ne preporučuje se, ako baš želite sladak ukus, koristite prirodne zaslađivače.

Evo nekoliko ideja kako da napravite detoks vodu:

Detoks voda sa narandžom:
1 narandža
1 limun ili limeta
1 šargarepa

Detoks voda sa krastavcem i biljem:
1 krastavac
1 limun
nekoliko listova nane ili bosiljka
maline ili jagode po izboru

Detoks voda sa jagodama i borovnicama
1 limun
šaka jagoda
borovnice
trešnje
nekoliko listova nane

Detoks voda sa ananasom i grejpfrutom
2, 3 kriške ananasa
1 limeta
1 grejpfrut

Detoks voda sa lubenicom
1/2 kriške lubenice
nekoliko listova nane
1 avokado
1 limeta

Izvor: donaclick.it

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *