Home / Tetkina Kuhinja / Tart sa jagodama i bananama
Tart sa jagodama i bananama

Tart sa jagodama i bananama

Tart je prava prolećna poslastica, ovaj kolač ili pita se sastoji od biskvita, krema i voća. Iako je ovih dana vreme pravo zimsko, možda da prizovemo proleće pravljenjem ove poslastice.

Potrebno je:

Za testo:

300 g brašna

180 g maslaca

4 kašike prah šećera

2 kašike hladne vode

1 jaje

Za krem:

½ l mleka

1 kesica vanilin šećera

6 kašika šećera

1 kašika gustina

4 kašike brašna

2 jaja

Voće – 250 g jagoda i 2 banane

Umutiti maslac (omekšao na sobnoj temperaturi) sa prah šećerom i vanilom, dodati jaje, vodu i brašno i umesiti testo (ne mora mnogo da se mesi, tek da se izjednači sve). Uviti u foliju i ostaviti 1 sat u frižderu.

Razviti ga i obložiti dobro podmazanu okruglu tepsiju (ili prekrivenu papirom za pečenje) – stranice i dno i izbockati viljuškom. Peći na 180 stepeni oko 25 minuta. Kada je pečeno, izvaditi da se ohladi pa napuniti pripremljenim vanil kremom:  jaja umutiti mikserom, dodati šećer, vanilin šećer , gustin i  brašno i razrediti hladnim mlekom da dobijete ređu masu. Ostatak mleka stavite da provri, kad provri smanjite vatru, sipajte masu i kuvajte sve vreme mešajući da se ne stvore grudvice. Kada se krem zgusne skloniti sa vatre i ostaviti da se ohladi.

Preko krema naređati kolutove banane a odozgo jagode (sveže ili iz zamrzivača).

Ostaviti da se hladi u frižderu i služiti.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Prijatno!

Gordana Radojković

One comment

  1. a gde da nadjem jagode?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*