Idealni za doručak, večeru, sa jogurtom, kiselim mlekom, brzo se spremaju, još brže peku, idealni čak i u slučaju nenajavljenih gostiju, za one situacije – jao, čime da ih poslužim, ako ste od onih koji još uvek neguju običaj da uz piće i kafu posluže još nešto.
Potrebno:
3 jaja
1 kiselo mleko
15 kašika projnog brašna
10 kašika običnog brašna
8 kašika ulja
1 prašak za pecivo
1 kašičica soli
1/3 kašičice bibera
kisela voda
3 kašike ajvara
šaka rukole
Jaja umutite, dodajte kiselo mleko, sjedinite, zatim dodajte brašno, prašak za pecivo, so, biber i ulje i mešajući dodajte kiselu vodu dok ne dobijete ređu masu (malo gušće nego testo za palačinke). Na kraju dodajte ajvar i rukolu sečenu na krupnije delove i dobro sjedinite.
Sipajte u modle i pecite pola sata na temperaturi od 200 stepeni.