Slani mafini sa rukolom i ajvarom

Idealni za doručak, večeru, sa jogurtom, kiselim mlekom, brzo se spremaju, još brže peku, idealni čak i u slučaju nenajavljenih gostiju, za one situacije – jao, čime da ih poslužim, ako ste od onih koji još uvek neguju običaj da uz piće i kafu posluže još nešto.

Potrebno:

3 jaja

1 kiselo mleko

15 kašika projnog brašna

10 kašika običnog brašna

8 kašika ulja

1 prašak za pecivo

1 kašičica soli

1/3 kašičice bibera

kisela voda

3 kašike ajvara

šaka rukole

Jaja umutite, dodajte kiselo mleko, sjedinite, zatim dodajte brašno, prašak za pecivo, so, biber i ulje i mešajući dodajte kiselu vodu dok ne dobijete ređu masu (malo gušće nego testo za palačinke). Na kraju dodajte ajvar i rukolu sečenu na krupnije delove i dobro sjedinite.

Sipajte u modle i pecite pola sata na temperaturi od 200 stepeni.

DSCN8209

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *