Home / Tetkina Kuhinja / Pečena orada
Pečena orada

Pečena orada

Orada je jedna od najslađih belih riba sa izuzetno  sočnim mesom i malo kostiju.  Može se pržiti, peći, spremati na roštilju, kako god je spremali dobićete ukusan ručak.

Potrebno je (za dve osobe):

2 orade (od oko 250-300 g)

maslinovo ulje (2-3 kašike)

začini : morska so, biber, suvi peršun, suvi celer, ruzmarin, vegeta)

3-4 čena belog luka

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAKONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Oradu očistiti, oprati i osušiti papirnatim ubrusom. Posebno spremiti marinadu od maslinovog ulja, začina (količina po ukusu) i sitno seckanog belog luka i premazati  ribu spolja i iznutra. Ostaviti da odstoji oko 1 sat u vatrostalnoj tepsiji podmazanoj maslinovim uljem. Peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, prekriveno aluminijumskom folijom. Posle oko 20 minuta, otkriti foliju, preliti ribu sokom koji se stvorio od pečenja, dodati pola šoljice vode i peći oko 25 minuta. Služiti odmah, sa kriškama limuna i krompir salatom.

Prijatno!

Gorana Radojković

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*