Šest jednostavnih trikova koji će vam rešiti probleme u kuhinji

Od plakanja dok ljuštite luk, do problema sa otvaranjem hermetički zatvorenih tegli, evo nekoliko trikova koji će vam pomoći u kuhinji.

  1. Nema više plakanja dok ljuštite luk

Dasku za sečenje, pre nego što počnete da sečete luk, premažite vinskim sirćetom. Nema više plakanja!

1

  1. Teškoće sa otvaranjem tegle

Pomošći će vam dve deblje gumice. Jednus stavite oko tegle, jednu oko poklopca. Na ovaj način ćete je otvoriti bez mučenja.

2

  1. Da li je jaje sveže ili ne

Iako većina jaja ima veoma dug rok trajanja, ponekad se desi da neko bude pokvareno i uporpasti sva ostala jaja koja ste prethodno sipali u posudu. Potpopite jaje u čašu vode. Ako padne na dno, slobodno ga upotrebite, ako se digne na površinu, bacite ga, nije više za upotrebu.

3

  1. Kako da očistite dasku za sečenje bez upotreba deterdženta

Pospite dasku solju a zatim energično istrljajte sa pola limuna, zatim je isperite vodom. Pored toga što ste je savršeno dezinfilovali, daska će imati i lep, svež miris.

4

  1. Teško ljuštite jaja?

U vodu (količina koja vam je potrebna da poopite jaja, dodajte kašičicu sode bikarbone, pustite da proključa, sklonite sa vatre i u nju potopite kuvana jaja. Ostavite da stoje desetak minuta i oljuštićete ih bez muke.

5

  1. Vino, ne grej se!

Čaša vina je zadovoljstvo, ali kako da sprečite da se brzo ugreje? Zamrznite zrna grožđa i koristite ih kao led. Na ovaj način vino se neće grejati i ostaće sveže i ukusno.

6

Izvor: alfemminile.com

One comment

  1. Veoma korisno!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *