Od plakanja dok ljuštite luk, do problema sa otvaranjem hermetički zatvorenih tegli, evo nekoliko trikova koji će vam pomoći u kuhinji.
- Nema više plakanja dok ljuštite luk
Dasku za sečenje, pre nego što počnete da sečete luk, premažite vinskim sirćetom. Nema više plakanja!
- Teškoće sa otvaranjem tegle
Pomošći će vam dve deblje gumice. Jednus stavite oko tegle, jednu oko poklopca. Na ovaj način ćete je otvoriti bez mučenja.
- Da li je jaje sveže ili ne
Iako većina jaja ima veoma dug rok trajanja, ponekad se desi da neko bude pokvareno i uporpasti sva ostala jaja koja ste prethodno sipali u posudu. Potpopite jaje u čašu vode. Ako padne na dno, slobodno ga upotrebite, ako se digne na površinu, bacite ga, nije više za upotrebu.
- Kako da očistite dasku za sečenje bez upotreba deterdženta
Pospite dasku solju a zatim energično istrljajte sa pola limuna, zatim je isperite vodom. Pored toga što ste je savršeno dezinfilovali, daska će imati i lep, svež miris.
- Teško ljuštite jaja?
U vodu (količina koja vam je potrebna da poopite jaja, dodajte kašičicu sode bikarbone, pustite da proključa, sklonite sa vatre i u nju potopite kuvana jaja. Ostavite da stoje desetak minuta i oljuštićete ih bez muke.
- Vino, ne grej se!
Čaša vina je zadovoljstvo, ali kako da sprečite da se brzo ugreje? Zamrznite zrna grožđa i koristite ih kao led. Na ovaj način vino se neće grejati i ostaće sveže i ukusno.
Izvor: alfemminile.com
Veoma korisno!