Nova fitnes sprava – Core Fitness Roller

Nazivaju je revolucionarnom spravom za fitnes koja pomaže da se poboljša kondicija, poveća tonus mišića, fleksibilnost i stabilnost, dobra za vežbanje, ali i zabavna.

Ove sprave još nema na našem tržištu, ali s obzirom da je potpuno osvojila ljubitelje fitnesa u Americi, pitanje je dana kada će se pojaviti i kod nas.

Glavni deo ove sprave čini valjak prekriven slojem polumekog materijala uz koji idu dva mala prenosiva nosača i dve trake sa promenljivim otporom koje dozviljavaju beskonačno mnogo različitih vežbi.

Vežbanje sa ovom spravom povećava tonus mišića, pokretljivost, ravnotežu i fleksibilnost, istovremeno na svim delovima tela. Prednost je što stomak, karlicu i zadnjicu uvek drži aktivnim.

Foto: rendimientofisico10.com
Foto: rendimientofisico10.com

Oni koji već uveliko vežbaju sa ovom spravom, kažu da su u početku mislili da neće uspeti da održe ravnotežu, ali da su veoma brzo uspeli da se snađu.

Ljubitelji pilatesa su iznenađeni raznolikošću vežbi koje mogu raditi sa ovom spravom i to uvek u ritmu koji njima odgovara. Kaiševi se mogu upotrebiti za vežbanje ruku, grudi, leđa, nogu, zadnjice i stomaka.

Prednost ove sprave je što nije dizajnirana za one koji već imaju kondiciju i koji već dugo redovno vežbaju već i za one koji tek počinju sa vežbanjem jer je sprava prilagožđena mogućnostima svakoga ko želi da vežba.

Pogledajte kako izgleda vežbanje sa Core Fitness Roller.

Foto u zaglavlju: physiocomestoyou.co.uk

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *