Home / Dama / Nedelja mode u Njujorku – modeli u invalidskim kolicima
Nedelja mode u Njujorku – modeli u invalidskim kolicima

Nedelja mode u Njujorku – modeli u invalidskim kolicima

Na poslednjoj Nedelji mode u Njujorku, održanoj od 6. do 13. februara ove godine, neke manekenke su se na pisti pojavile u invalidskim kolicima, ali pored njih na pistu su izašle i devojke sa invaliditetom.

Italijanski brend FTL Moda održao je manifestaciju pod imenom FTL Moda Loving You u saradnji sa fondacijom koja se bavi istraživanjem leka za povrede kičmene moždine.

twitter

Modele iz celog sveta obezbedila je jedna agencija iz Londona koja se bori da senzibiliše medije i javnost o paralizi i osobama sa invaliditetom. Ova manifestacija je održala u Linkoln centru, a modele su dizajnirali vodeći svetski dizajneri.

Foto: ladyblitz.it

Foto: ladyblitz.it

Ova nedelja mode ostaće upamćena i po tome što je na pistu prvi put izašla osoba sa Daunovim sindromom. Naime, modnom pistom je prošetala i Džejmi Brever, glumica sa Daunovim sindromom koja je postala poznata zahvaljujući seriji American Horror Story.

Foto: time.com

Foto: time.com

Producenti ovogodišnje Nedelje mode u Njujorku, mislili su da je važno da se ljudima pokaže da je ograničenost u nekim stvarima često samo pitanje svesti. Imajući to u vidu, mimo tradicije, na modnu pistu su izašle i žene sa invaliditetom sa ciljem da ni u vezi sa modom ne budu isključene iz onoga što je žene vole.

Foto u zaglavlju: ladyblitz.it

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*