Talasoterapija kod kuće

O prednostima morske vode za našu kožu smo već pisali. Talasoterapija je metod kojom se koristimo sve prednosti ove vode kako bi je očistili i ublažili ili izlečili razne kožne bolesti kao što su ekcem i dermatitis, ili ublažili bolesti kao što je psorijaza.

Tokom letovanja na obali nekog mora možete iskoristiti sve prednosti morske vode, ali tokom ostalih meseci u godini i zimi, da biste se podvrgli talasoterapiji morate da odete u nei spa centar ili objekat sa bazenima specijalizovan za talasoterapiu gde se morska voda zagreva do 38 stepenii i gde možete da dobijete i piling ili terapiju algama i uradite pravu dezinfekciju kože što za većinu žena može da bude prilično skupo.

U zimskom smo periodu, čak i da smo blizu mora trenutno bi prirodna talasoterapija bila nemoguća, za one koji ne mogu da odu u neki centar, pravo je rešenje talasoterapija kod kuće.

Kadu napunite toplom vodom, sipajte 1 kilogram grube morske soli, dodajte par kapi eteričnog ulja koje volite, recimo eterično ulje lavande i uživajte bar petnaestak minuta. Dodatno, možete dok ležite u vodi kožu masirati frotirskom rukavicom. Izaćićete iz kade sa osećajem potpune relaksiranosti.

Foto: FreeDigitalPhotos.net

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *