Šta sve možete sa pirinčem sem što ga jedete

Pirinač nije samo hrana, može se upotrebiti i za negu i čišćenje pa evo nekoliko saveta kako ga možete koristiti.

Da otklonite mirise

Ako koristite bilo koju mašinu/mini vodenicu za mlevenje začina, one mogu dugo zadržati miris onoga što ste mleli, da biste eliminisali te mirise dovoljno je samleti malo pirinča i miris će nestati.

Da očistite flaše, čaše, tegle

Na dnu flaša, čaša i tegli često se mogu uhvatiti naslage prljavštine zato što su nam dna često nedostupna za pranje. U zaprljanu posudu sipajte kašičicu pirinča, dodajte malo tople vode i deterdženta za pranje sudova, dobro protresite i isperite

Za glatku kožu

U kupku za tuširanje sipajte šaku pirinča. Koža će vam biti glatka i meka, ubrzo ćete primetiti razliku.

Pirinčana voda je prirodni tonik za kožu

Kad kuvate pirinač, ali bez dodavanja soli ili bilo kojih drugih začina, vodu u kojoj se kuvao mođete koristiti kao tonik za čišćenje lica ali i tela.

Pirinač kao termofor

Pirinač je odličan provodnik toplote i ako ste zimogrožljivi možete neku čarapu ili vrećicu napuniti pirinčem i zagrejte je, a ona će kasnije grejati vas, a da bi ste ga zagrejali, dovoljno je da ga držite na radijatoru.

Preotiv vlage

So, šećer, mogu se grudvati ukoliko su izloženi vlazi, recimo, ako solite jelo iz posude u kojoj držite so, para koja se diže iz posude u kojoj se hrana kuva će je zgrudvati. Ovaj problem ćete izbeći ako u posudu ubacite nekoliko zrna pirinča.

Foto: FreeDigitalPhotos.net

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *