Musaka od rendanog krompira

Za ljubitelje musake, spremljena od rendanog krompira, ukusna je i topla i hladna.

Potrebno je:

400 g mlevenog junećeg mesa

600 g krompira

1 glavica crnog luka

1 glavica belog  luka

3 jaja

200 ml milerama

parmezan ili drugi  rendani tvrdi sir

si biber po ukusu.

Propržiti seckani crni i beli luk na ulju da postane staklast i dodati mleveno meso. Posoliti i pobiberiti po ukusu  i oko 10 minuta dinstati na srednjoj vatri. Zatim dodati  narendani krompir, šoljicu vode i sve zajedno dinstati još oko 15 minuta. Masusu  izliti u vatrostalnu posudu  i preliti sa umućenim jajima i mileramom. Peći u rerni zagrejanoj na 220 stepeni dok ne porumeni.  Pečeno posuti parmezanom. Služiti sa kiselom pavlakom i sezonskom salatom.

IMG_0661

Prijatno !

Gordana Radojković

 

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *