Kako da vam farba na kosi što duže traje

Kada dođemo od frizera, ako smo uz friziranje imale i tretman farbanja, kosa nam je fino iznijansirana i sjajna, međutim posle nekoliko dana ovaj efekat se gubi, kosa splasne, sjaj se gubi i izgleda kao i pre odlaska kod frizera.

Da bi vam kosa uvek bez obzira na frizuru izgledala negovano, kao i da biste što duže sačuvali boju, znamo da se većina farbi sa svakim pranjem sve više ispira, postoji nekoliko trikova.

Većina žena nije vična peglanju kose i da bi im kosa stajala onako kako žele, koriste previše proizvoda koji sadrđe silikone i parabene, kaao što su gelovi, ulja, lakovi za kosu, Izbegavajte ova sredstva koliko god je to moguće, oni vaše vlasi čine težim a utiču na to da se farba brže spira.

Posle pranja, kada sušite kosu, koristite najnižu temperaturu na fenu. Kosa je već dovoljno krhka zbog farbanja, previše toplote iz fena je čini još krhkijom. Visoka temperatura dok sušite kosu naročito utiče na vrhove.

Jednom nedeljno napravite masku koja će negovati kosu, učiniti je sjajnom i mekom ali i sačuvati boju. Umutite dva žumanca, dodaje tri, četiri kašičice meda i isto toliko maslinovog ulja, dobro sjedinite i nanesite na kosu, od temena ka krajevima, po celoj dužini. Uvijte kosu peškirom i ostavite da deluje nekoliko sati. Nakon toga, operite je kao i obično i osušite.

Foto: FreeDigitalPhotos.net

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *