Bezvremenski šarm zrele žene

Osamdesetogodišnja spisateljica, poznata po svojoj prozi, je novo lice francuske modne kuće Céline.

Ona nije mlada, nije model, pisac je i ima 80 godina. Protivno svim trendovima francuski modni brend Céline je za zaštitno lice svoje nove kampanje izabrao Džoan Didion, poznatu američku spisateljicu.

Ovim potezom brend Céline ne nudi samo modne predmete već lice, ženu, priču, ili kako je rekla dizajnerka Fibi Filo – Lako je odabrati i zavoleti neki model kada ga nosi mlada devojka u dvadesetim godinama, teško je odabrati isti model kada ga nosi zrela žena, ali sa mnogo više samopouzdanja i šarma.

Za ovu, kako je već nazivaju, provokativnu kampanju, Céline je izabrao jednog od najpoznatijih modnih fotografa, Jirgena Talera koji je fotografisao Džoan u njenoj kući, na kauču, sa ogromnim crnim naočarima koje je kupila pedesetih godina, pre neo što ih je u modu uvela Džeki Kenedi.

joan d

Skoro umornog lica, sa priveskom od ćilibara na grudima koji je zaštitni znak ove autorke, prikazana je onako kako zaista izgleda, bez obrade fotografija u post-produkciji koje bi joj ispeglale bore i posvetlile lice.

Džaon Didion je inače poznato lice u svetu mode, pedesetih godina je readila u Vogu i već se nalazi na fotografijama koje su ušle u istoriju mode.

Céline je francuski brend koji promoviše šik, obraća se prefinjenim ženama i intelektualnoj eliti, pa je za novu kampanju odabrao Džoan kao jednu od žena koje simbolišu ono što ovaj brend promoviše, i koje žive život pun radosti i zadovoljstva.

Izbor Džoan Didion za lice promotivne kampanje za proleće iznenadio je sve u svetu mode, ali izazvao i divljenje zato što pomera granice i ruši stereotipe koje nameće društvo.

One comment

  1. Inteligencija je uvek u modi!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *