Sve prednosti crnog vina

Crno vino ima mnoge prednosti kada je zdravlje u pitanju, naravno, ako se konzumira umereno. Mnoge svetske zvezde često pominju da piju crno vino, recimo Madona koja ovo vino smatra saveznikom lepote i borcem protiv starenja. U svetu kozmetike, crno vino je sve češći sastojak kozemtičkih sredstava baš zbog svojih anti aging svojstava.

Crno vino je bogato antiosidansima i ovo više nije novost, jedna čaša vina dnevo usporava starenje kože i čini je elastičnom, ali pored toga, crno vino je dobar borac protiv slobodni radikala i reguliše krvni pritisak. Zahvaljujući šećeru i mineralima koje sadrži, male količine vina neutrališu želju za jelom, pokazala su istraživanja, što je potpuno suprotno onome što se do skoro mislilo, da otvara apetit.

Odavno znamo da je Francuska zemlja sa najmanjim brojem kardiovaskularnih bolesti za šta Francuzi treba da zahvale crnom vinu, piću koje je u ovoj zemlji na nivou kulta. Zato naučnici tvrde da svakodnevne male količine crnog vina produžavaju život i da, pored toga što regulišu novi triglicerida i holesterola, sprečava oseoporozu i kod muškaraca i kod žena.

Čaša vina dnevno, pokazala su najnovija istraživanja, smanjuje negativne efekte koje pušenje ostavlja na krvnim sudovima.

Sve ovo podrazumeva da se sa crnim vinom, kao ni sa drugim alkoholnim pićima ne preteruje jer male količine imaju pozitivne efekte a veće prvenstveno utiču na koncentraciju i umor.

Foto: agricolae.eu

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *