Home / Kafa sa tetkom / Pantone – boja 2015. godine je Marsala – boja crvenkaste zemlje
Pantone – boja 2015. godine je Marsala – boja crvenkaste zemlje

Pantone – boja 2015. godine je Marsala – boja crvenkaste zemlje

Marsala, boja crvenkaste zemlje ili gline, izabrana je za boju 2015. godine.

Kao što je tradicija, Pantone, svetski autoritet za klasifikaciju boja, grafiku i dizajn., izabrao je boju koja će dominirati sledeće godine u svetu mode, dizajna, opreme za kuću, svim sferama u kojima je boja jedan od važnijih elemenata.

Ova godina bila je u znaku radiant orchid – blistave orhideje, boje koja je budila maštu i podsticala širenje kreativnosti.

Foto: news.instyle.com

Foto: http://news.instyle.com

Ova nijansa dobila je svoje ime po gradu Marsala koji se nalazi na Siciliji i koji je poznat po proizvodnji istoimenog Marsala vina, a izabrana je jer je jednako privlačna i muškarcima i ženama, podstiče kreativnost i eksperimentisanje. Ova boja ima notu sofisticiranosti i asocira na luskuz i glamur.

Isto kao i vino Marsala bez koga obrok nije kompletan, ova boja daje modernu notu garderobi koja će biti nošena, ali i detaljima u domovima i radnim prostorima.

Foto: thegloss.com

Foto: thegloss.com

Marsala boja će biti hit među modnim dizajnerima što je prikazano u izveštaju PANTONE Fashion Color Report Spring 2015, biće uvrštena u sve kolekcije koje će prvenstven o odisati elegancijom.

Marsala će, naravno, dominirati i u kozmetici, u modi će biti senke, rumenila, ruževi u nijansama ove boje koje će odgovarati svim dobima dana.

Foto: duetcustomdesigns.com

Foto: duetcustomdesigns.com

Foto u zaglavlju: pantone.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*