Home / Kafa sa tetkom / O čemu se najviše komentarisalo ove godine na Fejsbuku i Tviteru
O čemu se najviše komentarisalo ove godine na Fejsbuku i Tviteru

O čemu se najviše komentarisalo ove godine na Fejsbuku i Tviteru

Kraj ove godine je sasvim blizu i polako se prave statistike iz raznih oblasti pa tako i o onome o čemu se ove godine najviše pričalo na društvenim mrežama.

Globalno, ove godine se najviše govorilo o Svetskom fudbalskom prvenstvu, virusu Ebole, samoubistvu Robina Vilijamsa i akciji Ice Bucket Challenge.

Na osnovu komentara više od 1,3 milijarde korisnika Fejsbuka, prva tri mesta zauzimaju Svetsko fudbalsko prvenstvo, Ebola i izbori u Brazilu.

epidemie-de-ebola-in-guineea

Foto: viagginews.com

Među prvih deset tema nalazi se i Mihael Šumaher koji je nastradao na skijanju krajem prošle godine, na četvrtom mestu se nalazi Robin Vilijams čije je samoubistvo potreslo svet, a zatim akcija Ice Bucket Challenge. Na Fejsbuku je samo u periodu od juna do septembra ove godine postavljeno preko 17 miliona videa koji prikazuju ljude koji se polivaju ledenom vodom čime su uticali na podizanje svesti o ALS-u, amitrofnoj lateralnoj sklerozi.

patch-adams-1998-650-75

Foto: phimdata.com

Kada su poznate ličnost u pitanju, najviše se govorlo o Marku Cukerbergu, Bilu Gejtsu, Lejdi Gagi, Džastinu Tiberlejku, Kristijanu Ronaldu…

Veliku pažn korisnika društvenih mreža izazvali su i sukobi u Gazi, dok se na sedmom mestu nalaze dve avionske nesreće malezijske kompanije Malaisia Airlines koje su se dogodile u periodu od četiri meseca. Odmah nakon ove teme, nalaze se nemiri koji potresaju Ameriku zbog ubistva afroamerikanca koje je počinio policajac i, Zimske olimpijske igre u Sočiju.

Foto u zaglavlju: smartgirlsgroup.com

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*