Aviva vežbe za hormonalni balans, zdravlje i vitalnost

Da li ste već čule za Aviva metod, odnosno Aviva vežbe? Za čitateljke tetke o Aviva vežbama piše Milica Gačević, jedna od tri licencirana instuktora Aviva metode u Srbiji.

Aviva je jedinstven skup vežbi zasnovan na fiziologiji organizma, koji ženama daje snagu da preuzmu odgovornost za svoje zdravlje na prijatan i prirodan način.

Zahvaljujući modernom načinu života, sve manje vremena imamo da posvetimo sebi, a sve je više stvari koje nas teraju da usporimo i obratimo pažnju na svoje zdravlje.

Za svaku ženu hormonalni balans u organizmu je osnova zdravlja i vitalnosti. Naše telo nam šalje poruke koje mi uglavnom ne slušamo a samim tim na njih i ne odgovaramo. Vežbanjem po Aviva metodi, svom telu pružamo jedinstvenu šansu da se na potpuno prirodan način vrati u ravnotežu.

Tragajući za efikasnim rešenjem svojih problema, naišla sam na Aviva metodu. U početku sam bila skeptična, ali s obzirom na to da višegodisnje hormonske terapije nisu davale rezultate u borbi sa policističnim jajnicima, odlučila sam da probam jer, nemam šta da izgubim.

Ispostavilo se da je to bio pravi korak. Posle par meseci vežbanja postigla sam željene rezultate i nisam želela da se na tome završi. Osećala sam potrebu da pokažem i drugim ženama, u sličnim situacijama, da hormonske terapije ne moraju da budu krajnji izbor. U junu ove godine, u Austriji, postala sam licencirani instruktor Aviva metode, tek treći po redu u Srbiji.

Metoda je nastala 1966. godine, zahvaljujuci Avivi Štajner, koja je nakon mnogo godina testiranja i rada sa ženama shvatila da određeni kontinuirani pokreti imaju pozitivne efekte na zdravlje žena.

Svetska zdravstvena organizacija je ove vežbe u svoj registar upisala kao pomoćnu metodu za lečenje pod nazivom „vežbe za izazivanje i održavanje redovnih menstruacija”.

Ove vežbe su namenjene svakoj ženi, podjednako onima koje su dobrog zdravlja, da bi očuvale i produžile period plodnosti i vitalnosti, kao i ženama koje svoje eventualne probleme žele da reše na prirodan način, bez hirurških intervencija, hormonskih terapija i ostalih agresivnih metoda lečenja.

Svaka žena bez obzira na prethodnu fizičku spremnost, može da radi ove vežbe. Iako se aktiviraju gotovo sve grupe mišića posebnu pažnju posvećujemo dubokim mišićima karlice i zahvaljujući njihovoj aktivaciji ubrzavamo cirkulaciju u karličnom pojasu. Na taj način dovodimo u tu regiju više kiseonika, hranljivih materija i ubrzavamo lučenje hormona. Što za posledicu ima otpuštanje blokada u jajovodima, oslobađanje od cista, priraslica i mioma, regulisanje dužine ciklusa i potpuno balansiranje hormona.

Nakon savladavanja vežbi, svaki trening traje oko 35 minuta, a preporuka je da se rade 2-3 treninga nedeljno. Svaka vežba ima svoju muzičku podlogu a s obzirom da se smenjuju sporije i dinamičnije vežbe i telo i um imaju benefite od ovakvog treninga. Pravi način relaksacije i revitalizacije organizma.

Žene koje imaju poteškoća u ostvarivanju trudnoće, imaju posebno korist od ove metode. jer se na ovaj način stiču svi neophodni uslovi za zdravu trudnoću. Ovulacija postaje uredna, jajovodi prohodni, endometrijum optimalne debljine, FSH hormon u okviru normalnih vrednosti, ojačani mišići materice i, naravno, oslobađanje tela od velike količine hormona stresa, kao osnovni preduslovi za ostvarivanje željenog cilja.

Aviva metoda je efikasna:

  • kod neredovnih, bolnih i problematičnih ciklusa
  • u slučaju postojanja mioma, cisti, začepljenih jajovoda
  • kod gojaznosti koja nije rezultat prekomernog unosa hrane
  • kod svih problema i simptoma menopauze
  • kod povećanja plodnosti
  • za regenerisanje materice nakon spontanog pobačaja
  • za održavanje vitalnosti organizma i podsticanje ženstvenosti.

Svaka žena ima obavezu prema svom telu, da mu pomogne i da šansu da se na prirodan siguran i veoma efikasan način vrati u stanje ravnoteže i dobrog zdravlja.

Foto: Facebbok – Aviva Metod Vezbanja

One comment

  1. Vežbe uvek dobro dođu, one su izvor zdravlja i svakog blogostanja, preporučio bi ih svima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *