Teleća čorba

Domaca čorba je i hrana i lek, često i kompletan obrok. Postoji mnogo varijanti, svaka domacica ima svoj tajni recept. U osnovi se može skuvati na ovaj način a po želji dodati i drugo povrće, kao i pavlaka i žumance.

Potrebno je:

Oko 1/2 kg telećeg vrata sa koskom

1 manja glavica celera

1 glavica crnog luka

2-3 čena belog luka

2  krompira

2-3 šargarepe

1 koren peršuna

1 lovorov list

so

nekoliko zrna bibera

1-2 kašike brašna

peršunov list

Sitno iseckan luk propržiti na vrelom ulju da postane staklast, pa u to dodati meso iseckano na kockice. Kada pobeli od prženja, naliti sa oko litar i po vode, posoliti i pobiberiti po ukusu,dodati lorberov list i zrna bibera i kuvati oko 45 minuta. Zatim  dodati ostatak povrca iseckanog na sitne kockice i kuvati još oko 45 minuta. Naliti sa još vode po potrebi. Kada je kuvano, napraviti laganu zapršku od brašna (propržiti brašno na vrelom ulju i razrediti tečnošcu iz čorbe pa sve zajedno promešati i još malo kuvati.

Na kraju dodati svež ili suv peršunov list.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Prijatno!

Gordana Radojković

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *