Te dosadne i ružne zanoktice – kako ih se rešiti

Zanoktice su ono što potpuno ruži sliku lepo namazanih i odnegovanih noktiju. Nešto kao kad vam odu flekne na lepim cipelama. Odlazak kod stručnjaka za sređivanje noktiju i zanoktica zahteva vreme i novac, ako ih sređujete same, često se desi da oko noktiju ostavite vidljive tragove na koži, ako ih kidate, što se nikako ne preporučuje, možete napraviti rane.

Većina žena koja želi da reši ovaj problem koristi ulja za zanoktice, ali koje god ulje da koristi, ono sadrži parafin kao glavni sastojak a on ne hrani ni kožu ni nokte.

Da bi vaši nokti bili zdravi i lepi a koža oko njih bez onih ružnih, paperjastih zanoktica, najbolje je da same kod kuće radite manikir, ne zaboravite das u naše kuhinje i ostave pune prirodnih lekova.

Nakon što sredite nokte, uklonite zanoktice koje ne treba seći više nego jednom nedeljno i to isključivo u ravni kože – makazice postavite horizontalno u odnosu na kožu, da “legnu” na kožu inakon toga dobro utrljajte neko od ulja za negu koja možete same napraviti:

  • dve kašike maslinovog ulja i jednu kašičicu soka od limuna dobro promešajte. Namažite nokte i kožu oko noktiju i ovo ponavljajte svako veče.
  • kašiku ricinusovog ulja, kašiku maslinovog ulja i par kapi eteričnog ulja lavande dobro sjedinite i takođe mažite svake večeri, možete to raditi uz pomoć vate.
  • kašiku bademovog ulja, kašiku maslinovog ulja i par kapi eteričnog ulja limuna sjedinite i mažite svake večeri, isto kao kad su u pitanju dva prethodna ulja. Možete koristiti i samo ulja badema, ali ga koristite samo tri puta nedeljno.

Nakon redovne upotrebe nekog od ovih ulja za negu koje ćete same napraviti, imaćete lepe ruke, negovanu kožu oko noktiju i lepe i čvrste nokte koji se neće listati i lomiti.

Ilustracija: FreeDigitalPhotos.net

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *