Pletenje bez igala

Pletenje je ponovo u modi, naročito tokom zimskih meseci kad više vremena provodimo u kući I kada se nose pletene, punije stvari. Nema većeg zadovoljstva nego kad sopstvenim rukama napravite neki odevni predmet u boji koju najviše volite.

Već nekoliko godina u modi su veliki šalovi, ešarpe, marame, zimska moda je veoma važna, čak I onda kada je napolju veliki minus i kada nam je na prvom mestu kako da se zaštitimo od hladnoće.

Ako znate da pletete, onda će vam se sigurno svideti ovaj način pletenja bez igala, samo uz pomoć ruku, odnosno šaka i prstiju.

Skoro sve naše bake i majke su umele da pletu, nekada je bilo sasvim normalno da vidite ženu sa iglama u ruci kako svojoj deci plete kape i šalove. Sa modernim vremenima mnoge stvari su otišle u zaborav pa tako i ručni radovi, ali kriza je dovela do toga da se mnoge žene vrate iglama i same sebi stvaraju moderne odevne predmete detalje.

Pred vama je, možete pogledati u videu, nov način pletenja, uz pomoć ruku koje “glume” dve debele igle kakve inače ne postoje, a i da postoje bile bi preteške za pletenje.

Ovaj način pletenja poznat je kao arm pletenje i sve što vam je potrebno je da odaberete vunu, ona bi trebalo da bude malo deblja, ili da istovremeno koristite nekoliko niti, malo slobodnog vremena, volja i žela da imate jednistven šal, kapu ili čak jaknu za ove hladne dane.

Ovaj način pletenja je veoma brz tako da za jedno popodne, dok se malo uhodate, možete imati unikatan šal a s obzirom da su praznici i vreme poklanjanja pred nama, razmislite o tome i da nekoga obradujete svojim rukama i svojom maštom.

Pogledajte kako je to lako!

Foto: flaxandtwine.com

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *