Od selfija do belfija – zašto su na društvenim mrežama najpopularnije guze

Fotografisanje zadnjice postalo je nova moda na društvenim mrežama što je dovelo do toga da plastične operacije podizanja i povećavanja guza postanu traženije nego operacije grudi.

Dok se psiholozi sve više bave selfijima, pokušavajući da protumače potrebu za ovom vrstom pokazivanja sebe, sa suprotstavljenim stavovima da se radi o nečem sasvim normalnom od kad je sveta i veka, pardon, foto aparata, ili da se radi o nekoj vrsti devijantnog ponašanja, društvene mreže su postavile nov trend.

On je kršten kao #belfie a čine ga fotografije guza.

Pogađate, društvene mreže su prepune fotografija zadnjica, od onih poznatih do manje poznatih, žene se prosto utrkuju da pokažu da priroda nije bila darežljiva samo prema Dženifer Lopez ili Kim Kardašijan, da i one imaju šta da pokažu.

Za sve je “kriva”, smatra se, Dženifer Selter, fitnes trener iz Njujorka koja je pre nekoliko meseci postavila na Instagramu fotografiju svoje zadnjice. Ubrzo je dobila oko pet miliona sledbenika na Instagramu a njena guza je proglašena najseksi guzom Interneta.

Jennifer-Selter

Naravno, ovom novom trendu je kumovala i sveprisutna Kim Kardašijan, kao i kraljica provokacije Majli Sajrus, poslednjih nekoliko meseci belfie je zarazio sve, od Bijonse do sasvim anonimnih devojaka. Fejsbuk, Tviter i Instagram su preplavljeni guzama. Ulogu najvažnijeg dela tela, od grudi je preuzela guza.

A kako sve guze nisu lepe, tu je plastična hirurgija koja će popraviti stvar.

Plastične operacije zadnjica su postale toliko popularne, da je zahtev za ovom vrstom operacija u proteklih godinu dana porastao za 200%.

Miley-Cyrus

Tehnika koja je došla iz Brazila i koja je najviše tražena je ubrizgavanje sopstvenog sala u zadnjicu kako bi se povećao njen obim, međutim ni ugradnja silikona ne zaostaje za ovom tehnikom. Udruženje britanskih plastičnih hirurga objavilo je da je ova vrsta operacija najtraženija kod devojaka uzrasta od 28 do 30 godina.

Uprkos cenama koje nisu baš popularne, kreću se od 4.000 eura za operaciju ubrizgavanja sala do 8.000 eura kada su u pitanju neke druge vrste operacija, zahteva je sve više. Mnoge devojke, kako bi prošle što jeftinije odlaze u neke od zemalja istočne Evrope da bi dobile novu guzu, ali se kući vraćaju sa ozbiljnim posledicama nestručno obavljenih operacija, pa lekari savetuju – ili se pomirite sa guzom koju imate, ili skupljajte novac za novu, svakako, ne igrajte se sa svojim zdravljem, kao što ne treba da stojite na litici da biste napravili selfie, zbog čega su mnogi izgubili glavu.

Izvor: letteradonna.it

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *