Lutke – trudne tinejdžerke u izlozima

U prvi mah će vam se učiniti da su one sasvim obične lutke iz zloga, svaka je obučena kao prosečna tinejdžerka koja je krenula u školu sa rancem na ramenima, ali ako obratite pažnju, videćete da ove lutke imaju stomake, odnosno da predstavljaju trudne tinejdžerke.

Ovakvi izlozi iza kojih stoje dve neprofitne organizacije se mogu videti širom Venecuele koja ima veliki problem sa maloletničkim trudnoćama.

Po statistikama, u Venecueli, svaka tri minuta zatrudni jedne tinejdžerka, maloletne majke u ovoj zemlji čine 23 odsto od ukupnog broja majki. Uprkos ovoj statistici, odnosno problemu, društvo ga izbegava i ne želi da se suoči sa njim. Zato su ove lutke postavljene u izloge kako bi bilo teško da ih neko ignoriše, jednostavno mora da ih vidi, a autori projekta se nadaju da maloletničke trudnoće više neće biti tabu tema.

Lutke su obučene u tradicionalne školske uniforme a iza njih piše – Povratak u učionice.

Reakcije su različite, najviše je onih koji ovu kampanju nazivaju skandaloznom, dok drugi odobravaju što je najzad ovo pitanje dovedeno u prvi plan jer je problem maloletničkih trudnoća prešao granice Venecuele i privukao pažnju Ujedinjenih nacija.

Izvor: femaleworld.it

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *