Jesenji umor – magnezijum protiv umora i neraspoloženja

Dolazak jeseni ume da utiče na naše raspoloženje, možemo imati osećaj umora, razdražljivosti, kosa više opada nego tokom drugih godišnjih doba, više smo podložni infekcijama. Opšte sivilo se prenosi i na ljude, dani su sve kraći i tamniji, a meteoropate su osetljiviji u ovom periodu.

Ovo godišnje doba je stresno i za um i za telo, osećamo da gubimo enerigiju, ali i za ovo postoji prirodan lek koji se zove – magnezijum.

Jačanje zdravlja se uglavnom vrši kroz pravilnu ishranu, mada vam je sigurno odmah palo na pamet uzimanje suplemenata. Naravno, od njih ne treba bežati, ali pravilna ishrana je na prvom mestu.

ID-10055660

Magnezijum ima presudan uticaj kada su u pitanju anksioznost i stres, deluje kao “stabilizator” raspoloženja opušta nerve i tako pomaže da se efikasno borimo protiv poremećaja koje može izazvati smena godišnjih doba naročito iz leta u jesen, kada imamo problema sa koncentracijom, teškoće sa spavanjem, apatični smo i psihički umorni.

Magnezijum možemo naći, odnosno uneti ga u organizam kroz integralne žitarice i pšenične klice, suvo voće, banana, čokoladu, krompir…

ID-10071393

Još jedan način da unesemo magnezijum je – voda. Nisu sve mineralne vode bogate magnezijumom u istoj količini, ali pročitajte etiketu na vodi i tokom jeseni više pijte mineralnu vodu nego obično.

Ilustracija: FreeDigitalPhotos.net

One comment

  1. Dobar članak o jesenjem umoru, dobro je što sada po prodavnicama imamo kupovnu vodu, a neke od njih su pune ovog minerala.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *