Ekstra devičansko maslinovo ulje – eliksir zdravlja

Kraljica mediteranskog načina ishrane, ekstra devičansko maslinovo ulje, ima mnoga korisna svojstva i može se koristiti na razne načine, kao hrana, dodatak hrani, kao konzervans za hranu, ali se može koristiti i za spravljanje mnogih preparata za negu tela pa se može smatrati eliksirom zdravlja.

Ekstra devičansko maslinovo ulje je zbog svojih mono nezasićenih masti odlično za prevenciju kardiovaskularnih bolesti. Vitamin E koji sadrži je važan saveznik našeg zdravlja, odnosno zdravlja celog organizma.

Zahvaljujući optimalnoj ravnoteži između polinezasićenih i mononezasićenih masti, ekstra devičansko maslinovo ulje je jedna od onih namirnica koja se preporučuje tokom trudnoće jer utiče na dobro funkcionisanje sistema za varenje, reguliše crevnu funkciju, pomaže ženi da bolje asimiluje hranu. Pored toga, ovo ulje je odlično protiv zatvora i gorušice koji su kod mnogih žena propratni problem u trudnoći.

Zahvaljujući tome što se lako vari, ekstra devičansko maslinovo ulje je odlična hrana za one koji se bave sportom, potpomaže varenje i stimuliše brže pražnjenje želuca, neutralize višak želudačne kiseline, stimuliše aktivnos žučne kese i, iznad svega, zahvaljujući antioksidansnimn svojstvma, ovo ulje je odlična prevencija protiv mnogih bolesti.

Foto: meteoweb.eu

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *