U susret prvom Beogradskom gastro festu – Najveći srpski brend su kuvari!

Konferencija za medije povodom Beogradskog gastro festa koji će se, od 17. do 19. oktobra, destiti u hali 5 Beogradskog sajma, održana je juče u beogradskom restoranu „Le Teniza“.

Konferenciju je otvorio Jovica Jovičić, jedan od najpopularnijih domaćih kulinara i voditelj kultnog gastro rijalitija „Paklena kuhinja“.

Pošto je pozdravio sve prisutne, Jovičić je istakao da je predstojeći Fest osmišljen kao trodnevni gastro spektakl – zabava za celu porodicu. On je istakao i da je glavni cilj Beogradskog gastro festa promocija najvećih srpskih brendova – hrane i domaćih a svetski priznatih kulinara.

DSCN6197

Ljudi me često pitaju koji su najveći srpski brendovi. Ja im uvek kažem da su to domaća hrana, ali i naši sjajni kuvari. Uvek se osvrnem na uspehe mladih kolega iz kulinarske reprezentacije, dobitnika toliko medalja i priznanja, da je ne moguće pobrojati ih sve! Spomenem i svetski priznate kolege poput Dubravke Janković, partnerke čuvenog Gordona Remzija – jednog od najvećih živih kuvara i rijaliti zvezde – istakao je Jovičić i dodao da je Fest tu kako bi se šira javnost upoznala sa uspesima naših kulinara i velikim poslom koji obavljaju, promovišući Srbiju kroz svoj rad.

Kulinarska federacija Srbije

Posle Jovičića prisutnima se obratio i predsednik Upravnog odbora Kulinarske federacije Srbije Jovan Vukelić. On je predstavio Balkan kulinari kup, Big master, Balkan čili festival i Sajam međunarodnih izlagača, četiri manifestacije koje će se održati u okviru Beogradskog gastro festa.

Ponosni smo na činjenicu da će ovogodišnji Big master otvoriti Cezar Bartolini i Dubravka Janković, partneri jednog od najvećih kuvara današnjice – Remzija Gordona. Uz njih će nastupati i Elena Šućkova, najbolja svetska poslastičarka, Majkl Krejling, prvi kuvar „Hajata“ i brojne domaće zvezde gastronomije – objasnio je Vukelić.

Za kraj, prisutnima se, ispred Diplomatske asocijacije Srbije, obratio i Vik Jensen. On je pozvao sve ljubitelje gastronomije da mu se pridruže na Balkanskom čili festivalu i pomognu mu da predstavnicima diplomatskog kora i svim strancima u Srbiji približi regionalni fenomen – neverovatnu ljubav prema ljutoj hrani.

DSCN6198

Nakon kratkog obraćanja domaćina, prisutni su imali priliku da gledaju pripremu, ali i da probaju jela koja su za njih spremali najpopularniji domaći kulinari.

Kulinarska federacija Srbije i Diplomatska asocijacija Srbije pozivaju vas na prvi „Beogradski gastro fest“ koji će se, uz podršku Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, Turističke organizacije Srbije i Turističke organizacije Beograda, održati od 16. do 19. oktobra 2014. u hali 5 Beogradskog sajma.

Foto u zaglavlju: Gastro fest

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *