Svinjske šnicle punjene spanaćem

Lep i neobičan način pripreme šnicli koje obiluju bogatstvom ukusa i plene dekoracijom.

Potrebni sastojci (za dve osobe):

500g svinjskih kremenadli bez kostiju

300 g spanaća

mozzarella sir – oko 200 grama

1 veći paradajz

1 glavica belog luka

1 glavica crnog luk

so i biber

300 g testenine

50 g maslaca

začini po želji

maslinovo ulje

Način pripreme:

Zagrejati maslinovo ulje u tiganju i dodati sitno iseckan crni ,beli luk i spanać. Naliti šoljicom vode i dinstati dok sva tečnost ne ispari. Za to vreme kuvati testeninu u posebnom sudu. Šnicle izlupati, posoliti i pobiberiti i na sredinu svake staviti izdinstan spanać i kockice mozzarela sira (staviti malo spanaća za dekoraciju). Poklopiti drugom šniclom i spojiti ih čačkalicama. Ovako pripremljene šnicle pržiti na maslinovom ulju na srednjoj vatri i povremeno ih okretati.

napunjene šnicleprženjeprilog uz šnicle

U drugom tiganju rastopiti maslac i dodati sitno iseckan paradajz i kuvanu testeninu. Propržiti na umerenoj temperaturu oko 10 minuta. Servirati vruće uz dekoraciju kao na fotografijama  ili pustiti mašti na volju.

dekoracija

 

Prijatno!

Šnicle pripremio i recept poslao Zvonko Tomić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *