Lep i neobičan način pripreme šnicli koje obiluju bogatstvom ukusa i plene dekoracijom.
Potrebni sastojci (za dve osobe):
500g svinjskih kremenadli bez kostiju
300 g spanaća
mozzarella sir – oko 200 grama
1 veći paradajz
1 glavica belog luka
1 glavica crnog luk
so i biber
300 g testenine
50 g maslaca
začini po želji
maslinovo ulje
Način pripreme:
Zagrejati maslinovo ulje u tiganju i dodati sitno iseckan crni ,beli luk i spanać. Naliti šoljicom vode i dinstati dok sva tečnost ne ispari. Za to vreme kuvati testeninu u posebnom sudu. Šnicle izlupati, posoliti i pobiberiti i na sredinu svake staviti izdinstan spanać i kockice mozzarela sira (staviti malo spanaća za dekoraciju). Poklopiti drugom šniclom i spojiti ih čačkalicama. Ovako pripremljene šnicle pržiti na maslinovom ulju na srednjoj vatri i povremeno ih okretati.
U drugom tiganju rastopiti maslac i dodati sitno iseckan paradajz i kuvanu testeninu. Propržiti na umerenoj temperaturu oko 10 minuta. Servirati vruće uz dekoraciju kao na fotografijama ili pustiti mašti na volju.
Prijatno!
Šnicle pripremio i recept poslao Zvonko Tomić