Prva društvena mreža samo za žene

Nova društvena mreža je rođena, doduše trenutno samo u beta verziji. Ovo je platforma za razmenu ideja i mišljenja, za preporuke, priče o porodičnom životu, modi i kupovini, namenjena je isključivo ženama a ideja je jedne bivše korisnice Fejsbuka koja je želela da stvori prostor namenjen ženama.

Kako su „žene društvena bića novog milenijuma“ one po statistikama zauzimaju veći procenat korisnika već popularnih društvenih mreža Fejsbuka i Instagrama, a sada će, najverovatnije zato što je ovaj prostor mali, dobiti nov virtuelni prostor samo za sebe. Muškarcima je zabranjen pristup bez prava žalbe.

Women.com je mreža namenjena isključivo ženama, trenutno je još uvek u beta verziji i da biste joj pristupili, morate tražiti pozivnicu od tima koji upravlja platformom putem Tvitera.

Po rečima tvoraca ove mreže, to je neka vrsta malo personalizovanijeg foruma, korisnice će moći da otvaraju teme iz bilo koje oblasti i da razmenjuju mišljenja i iskustva sa “istomišljenicama”.

Neka od istraživanja pokazala su da žene trpe neki oblik diskriminacije na društvenim mrežama a da to kod nekih mnogo utiče na samopouzdanje. Na ovoj mreži će sve biti lako i neposredno, bez granica i diskriminacije, napominju pokretači mreže.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *