Home / Kafa sa tetkom / Prave žene, prava tela
Prave žene, prava tela

Prave žene, prava tela

Svaka žena treba da da voli svoje telo, poruka je kampanje koju je pokrenula grupa studenata sa Univerziteta u Vajomingu, koja je uradila seriju crno belih fotografija koje prikazuju tela devojaka i žena bez retuširanja u fotošopu.

Svi smo odavno prestali da cenimo prirodnu lepotu, podlegli smo stereotipima koje nameću reklamne kampanje koje zloupoterbljavaju fotošop kako bi prikazale savršeno žensko telo kome svaka žena treba da teži. Tri studenta su zato, da bi podstakli žene da vole svoja tela, pokrenuli kampanju “Real Women, Real Bodies”, u videu ćete videti niz fotografija koje prikazuju stvarnu siluetu žena ispred osvetljene pozadine kako bi se sakrio identitet onih koje su učestvovale u kampanji. Cilj kampanje je potpuno jasan – promovisanje prirodnog i zdravog tela, slanje poruke da je prirodno iako lepše ustupilo mesto nerealnom, telima koja u stvari ne postoje, obrađenim i sređenim u fotošopu.

Glatka koža, vitko telo, duge noge, bujna kosa, zategnuta zadnjica, uski bokovi su samo neki od “detalja” koji se sređuju u fotošopu a krajnji rezlutat dobijen fotošopiranjem pretvorio je živote hiljada i hiljada tinejdežrki, devojaka i žena u bezuspešnu trku da izgledaju kao jedna od manekenki koje u stvari ne postoje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*