Posne palačinke

Palačinke su omiljeno jelo svih generacija, ovog puta nudimo nov način spremanja, bez jaja i mleka. Recept je ,uz male izmene, preuzet sa food bloga Moja grne.

Potrebno je (za oko 20 palačinki):

450 g brašna (pomešano belo, integralno i ražano)

1 kašika sode bikarbone

4 kašike gustina

1 kašika žutog šećera

na vrh kašičice soli

900 g gazirane mineralne vode

Pomešati suve sastojke (brašno, sodu bikarbonu, gustin, šećer i so) pa dodati vodu i mikserom mutiti dok se ne razbiju grudvice, smesa treba da bude srednje gusta. Peći u teflonskom tiganju (samo prvi put podmazati uljem), uobičajeno vaditi kutlačom smesu i sipati u tiganj.

IMG_0569

Ove palačinke su malo deblje nego klasične ali su izuzetno mekane. Tople filovati džemom po želji.

IMG_0572

Prijatno!

Gordana Radojković

One comment

  1. Posne palacinke su odlicna stvar za nas koji postimo, svaka cast !!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *