Kako da obnovite svoju garderobu sa što manje troškova

Nema žene koja ne voli lepo da se obuče, isto kao što nema one koja vrlo često ne zavapi kako nema šta da obuče, koja pred izlazak zaključuje da je jednu haljinu nosila već nekoliko puta da joj je odmah, pod hitno, sve suze roneći, potrebna nova garderoba.

Nažalost, živimo u vreme kad se skoro svakodnevno nečega odričemo i garderoba nekako zauzima prvo mesto, jer koliko god želele novu haljinu, možemo nositi i staru, a računi moraju da se plate, porodica mora da se hrani, deci se mora kupiti novo jer ona rastu i u prošlogodišnje, za razliku od nas ne mogu da “uđu”.

Mi uglavnom verujemo da se u nekim drugim zemljama živi mnogo bolje nego kod nas, što je samo delimično tačno, kriza je svuda u svetu i žene se svuda suočavaju sa istim problemima. Na njihovu sreću, te žene tamo nije sramota nekih stvari kao što je sramota žene ovde, pa se dovijaju na razne načine kako bi sa što manje troškova, ili čak bez njih, obnovile svoju garderobu.

Uopšte nije popularno kod nas, ali žene u nekim drugim zemljama organizuju Swishing party. Ovaj parti ili sedeljka se obično dešava u stanu jedne od njih gde svaka donosi svoju garderobu koju ne može više da nosi ili iz nekog razloga više ne želi da je nosi. Naravno, odeća mora biti čista i u dobrom stanju, a onda je menjaju između sebe i svaka dobije nešto novo od garderobe a da uopšte nije imala troškove.

Drugi način da za sebe pronađete nov komad garderobe a da vas ne košta puno su prodavnice polovne garderobe. Treba da znate da garderoba u ovim prodavnicama nije uvek nošena, ima tu komada koje niko nikada nije obukao, a ono što jeste prethodno je nošeno na hemijsko čišćenje, oprano je i ispeglano što je jedan od uslova da mogu otići u prodaju. U ovim prodavnicama se možete obući po mnogo nižim cenama nego u nekim drugim.

Sve mi u ormaru imamo po nešto što je postal démodé, ili po modelu, ili po boji, ili nam je postal malo, veliko, kako god, imamo nešto što više ne nosimo a sa čim nikako da se rastanemo. Pustite mašti na volju, prekrajajte, spajajte, od dva napravite jedno, farbajte i ponosite se svojim kreacijama. Ovo, ako imate mašte i same šijete takođe ne iziskuje nikakve troškove.

I najzad, na sajtovima kupujem-prodajem, kao što je Limundo, možete prodati ono što više ne nosite ili pronaći za sebe lep komad garderobe po vrlo niskim cenama u odnosu na tržište.

Ostaje samo da pregledate svoje ormare i odlučite na koji način ćete obnoviti svoju garderobu.

Ilustracija: FreeDigitalPhotos.net

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *