Kora pomorandže i mandarine za savršenu kožu

Prirodni sastojci su sve popularniji u kozmetici iz prostog razloga što ne sadrže veštačke supstance, konzervanse, sve ono što ih čini dugotrajnim. Ulazimo u sezonu kada ćemo mnogo više konzumirati agrume nego u toku letnjih meseci, zato evo nekoliko saveta kako da iskoristite njihovu koru i napravite ih saveznicima svoje kože.

Kora mandarine je odlična za blagi piling kože koji možete raditi jednom nedeljno. Koru stavite u blender, dobro usitnite, dodajte kašiku šećera, kašiku ovsenih pahuljica i dodajte toliko jogurta koliko je dovoljno da dobijete kompaktnu masu. Ovom smesom možete uraditi piling i lica i tela, ukoliko koža nije puno zapuštena. Nakon tretmana lice operite toplom vodom ili se istuširajte ako je korisite za telo.

ID-10029786

Zahvaljujuči pektinu koji sadrži kora agruma, možemo je koristiti za čišćenje lica, kao što koristimo razne tonike. Koru pomorandže, mandarine, ili obe, kuvajte u vodi sve dok se potpuno ne raskuva, ostavite da se ohladi i tu vodu koristite za klasično čišćenje lica vatom. Iznenadiće vas rezultati.

Većina nas ima problem sa masnom ili sa T, odnosno mešovitom kožom, kako biste rešili ovaj problem, napravite masku od kore pomorandže i mandarine u jednakim razmerama. Staavite je u blender, usitnite dodajte jedno belance, dobro sjedinite, možete i u blenderu i nanesite na lice. Nakon deset minuta operite lice toplom vodom i dobićete čistu i glatku kožu.

Ilustracija: FreeDigitalPhotos.net

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *