Jesen, vetar, ispucale usne

Jesen nam donosi više vetra, vetar čini da nam se usne suše što opet vrlo često dovodi do pucanja kože što ume da bude veoma bolno.

Prvo pravilo je da kada osetite da su vam usne suve i da imate osečaj “zategnutosti” nikako ih ne oblizujte jezikom. To bi samo dovelo do još većeg osećaja isušenosti i bržeg pucanja kože,

Drugo pravilo je da nikako, ako vam je koža usana već ispucala i počela da se peruta prstima ne skidate parčiće kože jer ih ne možete skinuti već samo otkinuti a to dovodi do malih rana koje peku i bole.

Da biste hidrirali kožu usana i sprečili sušenje i pucanje na vetru, premazujte ih par puta dnevno krastavcem, on će hidrirati kožu i činiti je mekom i elastičnijom.

Savršen prirodan balsam za usne je med, premažite usne tankim slojem meda. Ako su počele da se perutaju, napravite mešavinu meda i čećera u kristalu i uradite blagi piling usana. Delovi kože koji su se odvojili će otpasti a da vam ne naprave rane i nahranićete kožu usana.

Još jedna stvar koju možemo smatrati prirodnim lekom za ispucale usne je puter. Premažite usne tankim slojem, neće se zadržavati na usnama u vidu vidljivog sloja a takođe hidrira kožu.

Ilustracija: FreeDigitalPhotos.net

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *