Home / Tetkina Kuhinja / Salata kao kompletan obrok
Salata kao kompletan obrok

Salata kao kompletan obrok

Salate su važan deo svakog obroka, neko ih jede kao predjelo, neko uz glavno jelo, a u vreme letnjih vrućina mnogima predstavljaju kompletan obrok. Neretko, salate pravimo od onoga što se našlo u frižideru, te male količine namirnica od kojih se ne može spremiti ručak ili neka određena salata pružaju bezbroj mogućnosti.

Evo tri predloga :

Mešana salata

 

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

4 veća paradajza

2 krastavca

1 drška od lista celera

1 glavica crnog luka

100 g feta sira

so,biber, origano, ulje

Paradajz, krastavac,dršku od celera I luk iseći na kockice I promešati u činiji. Preliti uljem i posoliti. Sir iseći na kockice, dodati ostalim sastojcima i promešati. Posuti biberom i origanom. Bilo bi dobro da pre služenja odstoji pola sata u frižideru.

Zelena salata sa kuvanim jajima

IMG_9827

potrebno je:

1 glavica zelene salate

2 kuvana jajeta

2 kuvane šargarepe

ulje

jabukovo sirće

so

Salatu oprati, odvojiti listove, iseckati ih ako su preveliki, posoliti i preliti uljem i sirćetom. Dodati jaja I šargarepu iseckane na kockice ili kolutove. Po želji možete preliti sa malo majoneza.

Baštenska salata:

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

potrebno je:

listovi zelene salate

listovi spanaća

listovi maslačka

2 paradajza

2 šargarepe

preliv (najbolje je napraviti ga bar polasata ranije):

1 kašičica maslinovog ulja

1 kašičica soja sosa

sok od pola limuna

1 kašika majoneza

so, biber, peršunov list

Iseckati listove salate, spanać i maslačak na krupnije komade, paradajz na kockice a šargarepu izrendati i sve pomešati. Preliti prethodno pripremljenim prelivom.

Prijatno i uživajte!

Gordana Radojković

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*