Ove boje će biti u trendu u sezoni jesen-zima 2014/2015

Pantone, svetski autoritet za klasifikaciju boja, grafiku i dizajn, objavio je koje će boje biti u modi ove jeseni, odnosno za sezonu 2014-2015.

U paleti boja koje će biti u trendu, i dalje se ističe radiant orchid, boja blistave orhideje, koja je proglašena bojom ove godine.

auroraU poslednjih nekoliko sezona, došlo je do pomeranja ka uniseks paleti boja, ističu stručnjaci iz Pantone-a, slično paleti boja namenjenoj ženama, i muškarcima se preporučuje da istražuju, putuju kroz boje, modu i vreme i budu smeli kada su odevne kombinacije u pitanju. Ove godine, dizajneri su fascinirali prošloću i u duhu toga dominiraće boje jeseni.

Paleta boja za narednu sezonu obogaćana je toplim i jakim bojama, nijansama koje dočaravaju atmosferu prošlosti, bojama koje su neuobičajene za zimsku sezonu.

Ovu sezonu će karakterisati atipične boje ali u tradicionalnim tonovima jeseni, izjavila je Leatrice Eiseman, izvršna direktorka Pantone instituta, boje će odisati misterijom, inspirišući ljude širom sveta da pronađu svoj stil.

Radiant Orchid – nijansa ljubičaste koja je dominirala ovom godinom, bila je izuzetno popularna, kako za garderobu, tako i za nameštaj.

Kraljevsko plava – idealna za sive zimske dane, asocira na more. Za razliku od drugih nijansi plave, odlično se uklapa sa crnom bojom, idealna je za elegantne večernje haljine.

Aluminijum – ova boja između sive i srebrne idealna je za nakit i pribor, odlično se slaže sa zamagljeno žutom.

Mauve Mist još jedna nijansa ljubičaste, dobro se slaže sa zelenom i sivom, ali i sa Rediant Orchid.ju

Sangria – egzotično crvena boja, elegentna i strastvena, prporučuje se svima, u kombinaciji sa belom za veče, ali i kao dnevna varijanta.

Aurora crvena – topla crvena boja koja vuče na boju cigle, lepo se uklapa sa nijansama sive i braon, za one smelije preporučuje se kombionovanje sa plavom ili senf žutom bojom.

Čempres zelena – jedna od favorit boja za ovu zimsku sezonu, veoma intenzivna boja inspirisana četinarima, slaže se sa braon i crnom, ali i limun žutom, svetlo roze, biserno sivom i belom.

Konjak – topla boja, inspirisana korom drveća i lišćem koje opada u jesen, jedina iz palete braon boja, idealna je za kape, šalove, vunene džempere, naročito one ručno pletene što će biti trend ove sezone.

Zamagljeno žuta – slaže se sa bojom konjaka i čempres zelenom.

Kobalt svetla – nijansa plave, preporučuje se za torbe, marame obuću, u kombinaciji sa belom stvara neobičan miks za hladne dale, slaže se i sa većinom boja koje asociraju na jesen.


Untitled

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *