Lešnik krempita

Neodoljivo ukusan i kremast kolač koji ne stiže dugo da se zadrži u frižderu.

Kora:

5 belanaca

250 g šećera

100 g lešnika

1 kašika prezli

Fil:

5 žumanaca

150 g šećera

3 kašike brašna

250 ml mleka

1 kesica vanilin šećera

250 g maslaca

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Kora: Umutiti sneg od belanaca pa postepeno dodati šećer da se dobije čvrsta masa. Lagano umešati mlevene lešnike i prezle. Izliti u veliki pleh od šporeta i peći na temperaturi od 180 stepeni, oko 40 minuta.

Fil: umutiti žumanca sa šećerom i vanilom, dodati brašno i mleko i kuvati tihoj vatri, sve vreme mešati da ne zagori. Kada se zgusne, skinuti sa vatre, ohladiti pa dodati maslac omekšao na sobnoj temperaturi. Dobro sjediniti smesu.

Koru preseći na pola, preko jedne polovine preliti fil pa pokriti drugom polovinom. Posuti prah šećerom.

Staviti u frižder da se ohladi i stegne.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Prijatno!

Gordana Radojković

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *