Home / Kafa sa tetkom / Da li sam manje vredna ako nisam supruga i majka?
Da li sam manje vredna ako nisam supruga i majka?

Da li sam manje vredna ako nisam supruga i majka?

Od kako je 2005. godine završen njen brak sa Bredom Pitom, Dženifer Aniston je neprekidno na udaru medija, ali ne toliko zbog svojih glumačkih uloga koliko zbog svog života. Kad bismo verovali medijima, ona se od razvoda do sada udala bar pet puta i rodila najmanje osmoro dece.

Mediji širom sveta pažljivo prate sa kim se viđa, sa kim je u vezi, najavljuju njene veridbe, trudnoće, a onda, posle izvesnog vremena pišu o njenim propalim vezama zaključujući da, eto, iako je tako lepa i uspešna, nema sreće. Zajedno sa tim da su mediji prema njoj, kada ju je Bred Pit ostavio kada je otpočeo vezu sa Anđelinom Džoli, imali stav da je doživela životni poraz, sve ovo je prilično iznerviralo Dženifer i nateralo je da se oglasi povodom stava da je žena potpuno ostvarena tek ako je udata i ima decu. Društvo je mnogo više na strani udatih žena i majki nego onih koje to još uvek nisu, rekla je i zatražila da se poštuje sloboda ličnog izbora, te da niko na osnovu toga nema pravo da sudi o drugima:

“Procenjujuj vašu vrednost na osnovu vašeg emotivnog života toga da li ste rodili dete ili ne. Ne osećam se kao neuspešna žena, niti kao manje vredna osoba jer još uvek nemam dece. Nije fer da vršite takav pritisak na žene. Nemam spisak stvari koje treba da uradim na osnovu kojeg bi, ako ne uspem, mislila da sam neuspešna, zato nemojte vi ceniti moju vrednost kroz to da li sam rodila dete. Uradila sam mnogo stvari, osećam se kao majka mnogih stvari, zaista mislim da nije u redu da vršite takav pritisak na žene.”

Ovim rečima, Dženifer se, po pisanju medija, usprotivila retrogradnom klišeu kako bi ohrabrila žene da poštuju svoje izbore i bore se protiv pritiska okoline, društva, medija, da su manje vredne ako nisu supruge i majke, koliko god da su uspešne na profesionalnom polju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*