Home / Preporučujemo / Veliki humanitarni TwitUP – Humanost na delu
Veliki humanitarni TwitUP – Humanost na delu

Veliki humanitarni TwitUP – Humanost na delu

U sredu, 9. jula, sa početkom od 17 časova pa sve do 24 sata, u Mikseru (Karađorđeva – Savamala) biće održan nastavak akcije „Humanost na delu“, u organizaciji grupe #Kabinet i Udruženja novinara Srbije.

Nakon uspešnog prvog dela, u kojem je građanima ugroženim od poplava direktno isporučena pomoć od preko 30 tona robe, drugi deo akcije„Humanost na delu“ bazira se takođe na direktnu pomoć, ovaj put sav prikupljen novac biće upućen Zorici T. iz Obrenovca, samohranoj majci, detetu iz sirotišta i štićenici Sigurne kuće.

Zorica T.  je sa troje maloletne dece nakon poplava u Obrenovcu izbegla u jedno selo pokraj Beograda (zbog zaštite Zorice T. detalje nećemo otkrivati), gde ju je nesebično ugostila drugarica iz Doma za nezbrinutu decu. Nažalost, u domaćinstvu Zoričine prijateljice, u kojem sada živi sedmoro ljudi, ne postoje uslovi kakve bismo inače nazvali dostojanstvenim, a kamoli dovoljni za normalan razvoj maloletne dece.

Br7mTDeCMAAcu0M

Nastavak akcije „Humanost na delu“ za cilj ima skupljanje sredstava koji bi život Zorice i njene troje maloletne dece učinili pre svega dostojanstvenim, a nakon toga i normalnim.

Događaj u Mikseru biće održan po principu dobrovoljnih priloga posetilaca. Nekoliko domaćih, ali i stranih kompanija, na štandovima će izložiti svoje proizvode, koje će posetioci „plaćati“ ubacivanjem novca u jasno obeležene kutije, po principu koliko ko može da priloži.

Kompanije i izvođači koje su potvrdile svoje prisustvo do sada su : Coca Cola, Doncafé, Zlatiborac, Mona hotel, Atlantik grupa, Dynamic i Potenijal, UNS, Delta Fondacija, Una Saga Serbika, Klub Realnog Aikidoa – Ljuba Vračarević, G, Ivan Petrović #PGS, Ana Kokić i mnogi drugi, tako da će ovaj događaj imati svoj LIVE JUKEBOX.

Poplave jesu prošle, ali saniranje posledica poplava će trajati još dugo. Zato je bitno da se nastavi sa pomaganje ljudima koji su ni krivi, ni dužni, ostali bez osnovnih uslova za život.

Niko nije postao siromašan dajući drugima“ – Ana Frank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*