Uređaj koji će vam pomoći da pratite svoju decu – LG KizOn

Kompanija LG Elektronics predstavila je uređej koji će pomoći roditeljima da svakog trenutka, uz pomoć pametnog telefona ili tableta, znaju gde su im deca, ali i šta rade, da ih “drže na oku” čak i kada im nisu u blizini.

Gde su i šta rade deca ponekad može za roditelje biti prava noćna mora. Proizvod nazvan LG KizOn podseća na narukvicu, opremljen je sa GPS i 3G, prolagodljiv je dečijim zglobovima, jarkih je boja i vodootporan je, namenjen je prvenstveno predškolskoj deci i deci nižih razreda, a proizvođači ga smatraju mnogo “komotnijim” proizvodom od mobilnog telefona koji deca dobijaju najranije kada kada krenu u školu ali o kom stalno moraju da vode računa, da ga ne izgube ili oštete.

Zahvaljujući GPS-u, roditelji u svakom trenutku mogu da provere gde im se nalazi dete, kao i da budu sa njim u konktaktu. Samo jednim pritiskom na dugme dete će, na poziv, obavestiti roditelje da je sve u redu. Ukoliko dete ne odgovori na zvučni poziv, nakon deset sekundi se aktivira mikrofon koji roditeljima sa druge strane omogućava da „prisluškuju“ šta se dešava oko deteta.

U LG Elektronics-u smatraju da je ovaj proizvod idealan za decu jer ne moraju da nose velike mobilne telefone i brinu o njima, ali da je odličan i za starije osobe koje imaju problema sa memorijom i snalaženjem u prostoru. KizOn se već može kupiti u Južnoj Koreji a uskoro će se naći u prodaji i u Americi, dok će u Evropu stići na jesen, mada još uvek nije poznato koliko će koštati.LG-KizON-wearable-03-220x220

KizOn podseća na malo veći sat i na vrhu ima dugme koje odmah poziva unapred određen broj i tako omogućava detetu da kontaktira svoje roditelje u hitnim slučajevima. Baterija može da izdrži 36 sati i kada padne ispod 25%, automatski upozorava roditelje da je treba napuniti. Kako bi bio zanimljiv deci, obogaćen je slikama animiranih likova ili po želji može imati sliku koju dete želi.

Kao i svi drugi proizvodi, i ovaj je podelio mišljenja na za i protiv, neki roditelji su oduševljeni, samtraju da će deci omogućiti da budu slobodnija jer že znati da ih roditelji uvek drže na oku i da će moći da ih kontaktiraju ukoliko se nađu u nevolji ili nekoj neprijatnoj situaciju, dok drugi smatraju da ove narukvice previše podsećaju na elektronske narukvice koje nose osuđenici i da su potpuno suvišne i da deca moraju da imaju svoju privatnost.

Fotografije: tuttoandroid.net

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *