Crocs klompe odlaze u istoriju

Kada su se pre dvanaest godina pojavile na trižištu, Crocs klompe su postale istovremeno i najvoljenije, ali i vrsta obuće koja se mnogima uopšte nije dopala. Za njihovu popularnost najviše su „krive“ poznate svetske zvezde koje su se u njima pojavljivale skoro svuda.

Potrošači su od početka, kada su se ove klompe pojavile na tržištu, bili podeljeni na dva suprotna tabora. Jedni su obovažavli ove šarene klompe i hvalili njihovu izuzetnu udobnost, dok su ih drugi smatrali ružnim i neelegantnim.

Posle neverovatnog svetskog buma koje su izazvale u celom svetu, ove klompe polako izlaze iz mode, kao i svaki drugi odevni predmet i kompanija se sprema da zatvori veliki broj maloprodajnih objekata.

Prema pisanju Wall Street Journal-a, kompanija če zatvoriti između 75 i 100 maloprodajnih objekata širom sveta zbog čega će bez posla ostati oko 5.000 radnika. Proizvodnja neće stati ali će se kompanija koja je na vrhuncu svog poslovanja bila 2007. godine, fokusirati samo na nekoliko modela pokušavajući da poveća njihovu prodaju.

Foto: optimus-pm.eu
Foto: optimus-pm.eu

Najava o zatvaranju i krizi u ovoj kompaniji došla je samo godinu dana nakon što su na tržište izbacili nove modele sa  potpeticama.

Ljubitelji ovakvog modela klompi ne treba da brinu, njihove kopije će i dalje moći da se kupe u kineskim prodavnicama.

Foto u zaglavlju:  naturalrezources.com

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *