Home / Tetkina Kuhinja / Čorba od tikvica sa knedlama
Čorba od tikvica sa knedlama

Čorba od tikvica sa knedlama

Ukusna i hranljiva čorba idealna za sezonu tikvica i ove sparne dane.

Potrebno je:

2 srednje tikvice

2 šargarepe

1 glavica crnog luka

1 čen belog luka

veza peršuna

1 list lorbera

1 kocka za supu

so i biber po ukusu

Za knedle:

1 jaje

1 kašičica masti

5 kašika griza

1 kašičica mešavine suvog začina po ukusu ili vegete

na vrh kašičice bibera

mrvica soli

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAKONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Pre kuvanja čorbe napravite masu za knedle, penasto umutite kašiku masti, dodajte jaje i griz i mešajte dok masa ne postane ujednačena, srednje gustine.  Dodajte začin, biber i so da bi knedle imale pikantniji ukus. Masu ostavite u frižderu dok  se ne skuva čorba.

Propržite na ulju sitno seckan crni i beli luk i kada bude staklast dodajte rendane tikvice (nije potrebno ljuštiti koru) i rendanu šargarepu. Promešajte kratko sa lukom da se prodinsta i nalijte sa oko 1 i po litar kipuće vode. Dodajte lorberov list, posolite i pobiberiti i kuvajte na srednjoj vatri oko pola sata. Ubacite kocku za supu i zatim kašičicom vaditei male knedle i spuštajte u supu. Knedle se kuvaju oko 15 minuta i pred sam kraj dodajte seckan peršun.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Prijatno!

Gordana Radoojković

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*