Šnicle od šampinjona

Pravo vegeterijansko jelo, ali može biti i odličan prilog uz meso ili drugu vrstu povrća.

Potrebno je:

400 g šampinjona

1 čen belog luka

1 kašika susama

3 kašike prezli

2 kašike ražanog brašna

1 jaje

pola kašičice praška za pecivo

1 puna kašičica soli

biber po ukusu

IMG_0343

Šampinjone usitniti u blenderu ili samleti u mašini za meso. Pomešati sa sitno iseckanim belim lukom i jajetom pa dodati susam, prezle, ražano brašno, prašak za pecivo, so i biber. Izjednačiti masu da bude dovoljno gusta da se mogu praviti male loptice. Svaku lopticu spljeskati kao šniclu i pržiti na ulju. Služiti sa kiselom pavlakom i svežom salatom. Idealno je jesti sa mladim lukom.

IMG_0344

Prijatno!

Gordana Radojković

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *