Mladost i lepotu sam dala muškarcima, srce životinjama

Ono što je Merilin Monro za Amerikance a Sofija Loren za Italijane, to je Brižit Bardo za Francuze. Simbol senzualnosti i bezbrižnog života, Brižit Bardo je snimila 48 filmova pre nego što je 1973. godine odlučila da više ne snima, povukla se i posvetila borbi za zaštitu životinja.

Svojevremeno, pored toga što su je smatrali jednom od najlepših žena sveta, Brižit Bardo je diktirala modu i određen životni stil koji bi  jednostavno mogao da se nazove – radost životu, uticala je na generacije i generacije žena a danas se smatra jednom od ikona stila.

U intervjuu koji je dala italijanskoj Republici povodom svog osamdesetog rođendana koji će proslaviti 28. septembra, Brižit je izjavila: Mladost i lepotu sam dala muškarcima, srce životinjama.”

“Svako želi da razgovara sa BB, ali BB je mrtva. Ja sam druga osoba”, rekla je. “Jedina stvar koju želim je zakon o zabrani ritualnog klanja, želim da se spreči ubijanje životinja. To je neprihvatljivo varvarstvo. Samo vlada može da mi da ovaj poklon, ali znam da to neće učiniti. Sve što sam imala dala sam da bih ovo ostvarila.”

Brižit danas živi na imanju Madrague u Sen Tropeu, okružena sa pedesetak životinja, svinjama, kozama, ovcama konjima, ponijima, divljim svinjama, magarcima guskama, patkama, kokoškama, mačkama i psima.

“Oni su moji saputnici u životu”, kaže slavna glumica. “U popodnevnim satima, ponekad šetam sa njima, ali mi je sve teže da hodam. Imam artritis i problem sa kukovima, praktično sam skoro nepokretna. Starenje je teško, jedina prednost starenja je što niste umrli mladi. Moj divni Sen Trope je mesto koje se toliko promenilo da ga više ne volim.”

Izvor: ladyblitz.it
Foto: thecitrusreport.com

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *